top of page

Toimintakeskus Veturi

Toimintakeskus Veturin pääsisäänkäynti.

Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön toimintakeskus Veturi sijaitsee Suolahden keskustassa.

Veturi vahvistaa asiakkaiden kykyä itse vaikuttaa työpäiviensä sisältöön, tehdä valintoja ja kokeilla uusia työtehtäviä. Jokaisen asiakkaan viikko-ohjelma käydään läpi asiakkaan omia toiveita kuunnellen, vahvuuksia hyödyntäen ja yhdessä miettien, mikä olisi mielekästä sisältöä päivään.

Veturin ohjaajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka suunnittelevat asiakkaiden kanssa yksilölliset viikko-ohjelmat. Ohjaajien takataskuista löytyy monenlaista toimintaa ja välillä opettelemme yhdessä uusia hommia. Toiminnan suunnittelussa ohjaajat huomioivat myös vuodenajat sekä muut ajankohtaiset ja pinnalla olevat asiat.

Veturin päivittäisessä arjessa vahvoina teemoina ovat ekologisuus ja kierrätys. Veturilla kierrätetään vanhat kankaat kuteiksi ja asiakkaiden käsissä valmistuukin kauniita poppanoita ja mattoja valmiiksi tuotteiksi. Puramme myös elektroniikkaa ja osan osista hyödynnämme myyntituotteiden valmistuksessa, loput kierrätämme asianmukaisesti. Muuton myötä olemme alkaneet entistä enemmän tehdä yhteistyötä lähialueiden yritysten kanssa, ja niistä onkin löytynyt meille mukavasti pieniä tehtäviä.

Veturilla on sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista toimintaa. Osa asiakkaista käy töissä oman ohjaajan tai avustajan kanssa, osa tulee itsenäisesti töihin. Ryhmien koot vaihtelevat toiminnan ja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Yhteystiedot:

Asemakatu 11
44200 Suolahti

Johtaja

Tuovi Kinnunen
Puh. 040 736 5929


Vastaava ohjaaja

Seija Hurri
Puh. 0400 237 147

bottom of page