top of page

Hannan uratarina

Toimin Lehtolan asunnoilla vastaavana ohjaajana. Olen koulutukseltani toimintaterapeutti (AMK, 2010) ja fysioterapeutti (AMK, 2015). Vastavalmistuneena toimintaterapeuttina aloin kartuttaa työkokemustani julkisen terveydenhuollon eri yksiköissä Porvoon ja Jämsän terveyskeskuksissa ja Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin Kehitysvammapoliklinikalla.

Lehtolan asunnoilla aloitin tarvittaessa työhön kutsuttavana ohjaajana 2015 fysioterapeutiksi valmistuttuani. Samaan aikaan työskentelin fysioterapeuttina yksityissektorilla neurologisten kuntoutujien parissa. Alun perin sivutyönä pitämäni työ kehitysvammaisten ohjaajana vei kuitenkin mennessään, ja jäin Lehtolan asunnoille kokoaikaiseksi ohjaajaksi ensin määräaikaisena -, sitten vakituisena työntekijänä. Vuonna 2019 työskentelin puolisen vuotta toisella työnantajalla kehitysvammaisten ohjaajana (AMK), mutta Lehtolan asuntojen hurmaavat asukkaat, työyhteisön hyvä yhteishenki ja joustava työvuorosuunnittelu saivat minut palaamaan vanhaan pestiini. Vastaavan ohjaajan tehtävissä aloitin keväällä 2021.

Sekä fysio-, että toimintaterapeuttista näkemystäni pääsen hyödyntämään parhaiten arjen pienissä, usein yllättäen vastaan tulevissa hetkissä. Kehitysvamma-alalla mielestäni parasta onkin hetkessä elämisen taito, jota asiakkailtamme opin jatkuvasti. Arvostan myös vapautta suunnitella työpäivieni sisältöä itselleni ja asiakkaalle mieluisaksi päivän fiilisten mukaan, ja myös sitä, että asiat harvoin kuitenkaan sujuvat täsmälleen suunnitellulla tavalla! Toimintaterapeutin taustani heijastuu persoonaani ohjaajana. Ohjaustyö on ennen kaikkea vuorovaikutusta ja yhdessä tekemistä asiakkaan kanssa. Nautin siitä, että työssäni minulla on aikaa asiakkaan kohtaamiseen ja rauhalliseen yhteistoimintaan. Fysioterapeuttista osaamistani hyödynnän päivittäin ylläpitämällä aktiivista arkea ja tukemalla terveellisiä elintapoja. Haluan kehittää osaamistani jatkossakin sekä Vammaispalvelusäätiön sisäisissä, että muiden tahojen järjestämissä täydennyskoulutuksissa.

Hanna Höri

bottom of page