matleena-pihlajaHei! Olen Matleena Pihlaja (s.1984) ja aloitan tehtäväni Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön uutena toimitusjohtajana 28.6.2021.

Koulutukseltani olen Geronomi (AMK) ja tällä hetkellä suoritan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen suuntautumisalalla. Lisäksi minulla on suoritettuna pedagoginen pätevyys (AmO), johtamisen erikoisammattitutkinto ja AVEKKI-kouluttajakoulutus.

Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta, Lehtimäeltä. Kokemukseni vammaistyöstä on kertynyt useiden vuosien ajalta. Ensimmäiset työkokemukseni ovat Lehtimäen erityiskansanopistolta, jonka naapurissa olen lapsuuteni ja nuoruuteni elänyt. Toisaalta opisto on ollut ylipäätään merkittävä tekijä pienessä kunnassa ja se on tietyllä tapaa kasvattanut minua jo lapsuudesta saakka siihen, että olemme kaikki tasavertaisia ja arvokkaita.

Myöhemmin olen työskennellyt mm. Eskoon tuki- ja osaamiskeskuksessa ja Kuortaneen kunnalla, joista liikkeenluovutusten kautta olen siirtynyt nykyiseen tehtävääni. Tällä hetkellä siis toimin palvelupäällikkönä Kuusiolinna Terveys Oy:n kehitysvammapalveluissa. Toimialueeni on neljän kunnan alueella (Soini, Ähtäri, Alavus ja Kuortane). Lisäksi toimenkuvani ulottuu Laihian Hyvinvointi Oy:n kehitysvammapalveluihin koulutusvastuun osalta.

Odotan innolla töideni alkamista Keski-Suomen vammaispalvelusäätiössä. On mukavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin sekä eri yksiköiden ja säätiön toimintaan.

Oikein hyvää kesän alkua teille kaikille ja nähdään pian!

Matleena Pihlaja