nathan-dumlao-kDxqbAvEBwI-unsplash

Säätiö on tiukentanut ohjeitaan koronaviruksen ehkäisemiseen kasvaneiden tartuntamäärien myötä 26.8.2020 alkaen. Pohjana ovat Jyväskylän kaupungin antamat ohjeet ja tavoitteena tartuntojen ennaltaehkäiseminen sekä asiakkaiden että henkilökunnan keskuudessa.

  1. Rajoitamme vierailuja asumispalveluiden sisätiloissa. Jatkossa tapaamiset järjestetään ulkoilmassa maskeja käyttäen. Yksiköihin sisälle pääsevät vierailemaan ainoastaan saattohoidossa olevien asiakkaiden ja kriittisesti sairaiden asiakkaiden omaiset.
  1. Terapiat ja tulkkipalvelut voidaan edelleen järjestää asiakkaan omassa huoneessa suojaustoimia käyttäen. Muualla tapahtuvat terapiat jatkuvat entiseen malliin.
  1. Asiakkaiden palaverit pyritään järjestämään Teamsin välityksellä tai ulkona maskeja käyttäen. Säätiön kaikissa yksiköissä työntekijöitä velvoitetaan käyttämään kangasmaskeja toistaiseksi.
  1. Pyrimme pitämään henkilökunnan ja asiakkaiden liikkumisen yksikön sisätiloissa minimissä, keskittyen omaan ryhmäkotiin tai ryhmään.
  1. Toimintakeskuksessa ryhmät muodostetaan asumisryhmäkohtaisiksi, jotta kontakteja eri asumisryhmien asiakkaiden välillä pystytään välttämään. Kuljetuspalveluissa pyritään käyttämään maskeja. Säätiön ulkopuolelta tulevien asiakkaiden osalta työ- ja päivätoiminta keskeytetään 1.9. alkaen toistaiseksi.

Lieväoireistenkin tulee hakeutua työterveyteen tai terveysasemalle matalalla kynnyksellä. Jokaisen työntekijän vastuulla on myös miettiä oman liikkumisensa turvallisuus, muistaa hyvä käsihygienia sekä turvavälit ja käyttää suositusten mukaisesti maskeja joukkoliikenteessä.