puput

Kun eräänä iltapäivänä heinäkuussa pohdimme ideoita kesäajan tekemisiin, putkahti keskusteluun idea järjestää päivä, jolloin henkilökunnan lemmikit voisivat vierailla töissä. Savivuoren asunnoilla melkein jokaisella työntekijällä on jokin lemmikki. Sovimme eläinpäivän muutaman viikon päähän elokuun alkuun ja pohdimme, kuka toisi minkäkin eläimen.

Elokuun eläinpäivälle sattui hieno, aurinkoinen keli. Pihalla olivat vieraana häkeissään puput Figaro ja Fianna sekä Latino-kukko ja Tirpana-kana. Musta villakoira Iines viiletti sisällä ja pihalla. Ulkona asfaltti kumisi, kun talon takaa asteli ihan intiaanihevoselta näyttävä Ruusunen. Takapihan rikkaruohot, horsmat ja voikukanlehdet syötiin yhteistuumin parempiin masuihin.

Kaikki asukkaat pääsivät katselemaan, silittelemään sekä taputtelemaan eläimiä. Pupujen voikukkien rouskutusta katsottiin nurmikolla istuen ja hevoselle uskallettiin antaa jopa ruisleivän paloja. Tirpana-kana istui sylissä ja käsivarsilla. Iines-koira istui sylissä ja nautti rapsutuksista.

Päivän kruunasi illalla vielä Mindy-kissa, joka vieraili jokaisen luona. Vielä seuraavanakin päivä suut olivat hymyssä, kun muisteltiin onnistunutta päivää.