Koronavirus pääsi iskemään nopeasti Lammen asunnoille Tikkakoskella, kun asukkaiden ja työntekijöiden keskuudessa havaittiin useita tartuntoja. Yksikön asukkaat ja merkittävä osa työntekijöistä asetettiin karanteeniin. Sairaalahoitoa vaatineet saivat hyvää hoitoa sairaalassa.

Siitä lähtien, kun ensimmäinen tartunta todettiin 26.3, on tilannetta seurattu asumisyksikössä aktiivisesti ja uusien tartuntojen ehkäisemiseksi tehty tiivistä yhteistyötä Jyväskylän kaupungin terveyspalveluiden kanssa. Nyt ollaan jo onneksi voiton puolella: valtaosa sairastuneista asukkaista ja työntekijöistä on palannut Lammen asunnoille, karanteeni on voitu purkaa ja arki pyörii lähes tavalliseen tapaan työtoiminnan sulkemista lukuun ottamatta.

Vallitsevan korona -tilanteen johdosta on asumisryhmissämme yhä edelleen voimassa vierailukielto. Henkilökunta käyttää STM:n ohjeistuksen mukaisesti suu/nenämaskeja myös oireettomien ja terveiden asukkaidemme ohjaamisessa, jotta asumisryhmän asukkaat välttyisivät uusilta tartunnoilta.

nathan-dumlao-kDxqbAvEBwI-unsplash