Ajankohtaista

Ajankohtaisia kuulumisia toiminnastamme ja tapahtumistamme.

Toiminnallinen kesä 2019 vammaispalvelusäätiön asumisryhmissä

Julkaistu 24.07.2019

Keski-Suomen vammaispalvelusäätiössä panostetaan asumisryhmien asumisen sisältöön ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä erilaiset retket ja tapahtumat piristävät arkea. Säätiön asumisryhmät ovat tehneet kesän aikana useita retkiä eri puolille Suomea ja pisimmillään jopa Tallinnaan asti.

Lue lisää

Miten kuulla puhevammaista lasta tai nuorta?

Julkaistu 24.07.2019

Valtakunnallisen, sosiaalityön käytäntöjä kehittävän VamO-hankkeen (2016–2019) toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan sekä vammaiset lapset että heidän perheensä (n=92) kokivat, että lapsilla on vähän mahdollisuuksia vaikuttaa omiin palveluihinsa, lapsen mielipidettä ei kysytä ja keskustelua työntekijän kanssa on liian vähän.

Lue lisää

Myös vaikeasti kehitysvammainen henkilö haluaa elää omannäköistään elämää

Julkaistu 24.07.2019

Liian monessa organisaatiossa toiminta tähtää kapeasti vaikeasti kehitysvammaisten elämän ylläpitämiseen hyvän elämän mahdollistamisen sijaan. Vaikea kehitysvammaisuus ja hyvä elämä -tutkimushankkeessa aiheeseen paneuduttiin seuraamalla kuuden vaikeasti kehitysvammaisen henkilön elämää ryhmäkotien ja muiden heidän arkeaan kehystävien palveluiden piirissä.

Lue lisää

Kevätkihaus Suolahtisalilla 14.5. – tarjolla musiikkia ja pientä purtavaa

Julkaistu 25.04.2019

Järjestämme tiistaina 14.5. Kevätkihaus-tapahtuman yhteistyössä Äänekosken EHA-luokan ja Coronaria Lounatuulen palvelukodin kanssa. Tarjolla on musiikkia sekä myynnissä syötävää, juotavaa ja Toimintakeskuksen keväisiä käsitöitä.

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajana pysyt aina ajan tasalla säätiön toiminnasta ja ajankohtaisista asioista.